Sunday, March 25, 2007

Mutlu olmak için...

Ben, aman işlerim stresli, çok yoğunum diye dövünürken Allah al sana asıl dert dedi sanırım ve daha önce yaşadığım ve tedavi olduğum bir hastalığım tekrar nüksetti. Korkmayın öyle öldürücü, kötü bir dert filan değil Allah'a şükür ama hastalık hastalıktır işte. Aralık ayında ilacı bırakmıştım hatırlarsanız..İlaca şimdi tekrar başladım. Bu ilaç aslında miğde ile ilgili yan etkilere sahip... Özellikle ilk birinci ay feci miğde bulantısı oluyor. Ama herşeye iyi yönünden bakmak lazım. Bu ilacın bir yan etkisi de feci iştahsızlık yapması... Ben hayatta iştahsızlık nedir bilmezdim. Ateşim olduğunda bile iştahım gitmez. Fakat geçen sene bu ilaca başladığım ilk gün doktorun uyarmasına rağmen feci miğdem bulandığında çok şaşırmış ve gün boyu yiyeceklere iğrenerek bakmıştım. Üstelik yine uyarılara rağmen aç karnına almıştım onu.

Dün yine ilaca başladım ve aynı miğde bulantılarını yaşadım ve aynı iştahsızlığı. Bu açıdan olumlu bakılacak bir yan buldum gibi. Geçen yaz bir ayda4-5 kilo vermiştim, üstelik rejim hiç derdim değildi. Şimdi zaten dikkat ediyorum belki bunun da bir faydası olur, hiç değilse aklım yemeklerde kalmaz.

Bu ilacın bir başka saçma ama olumlu etkisi ise kendini acayip enerjik hissetmek. Aslında böyle bir etki yazmıyor ama bana öyle geliyor. Dün belki ilaçtan, belki yazın yaklaşmasının verdiği etki ile, ya da başıma gelen şeyleri olumlu yöne yöneltme isteğimden çok sportif bir gün geçirdik eşimle... Hiç eve girmek istemedi. Bol bol yürüdük... Yürüyüş parkurunu uzun süredir görmemişti, yemyeşil olmuş etrafı, çiçekler açmış... Bu güzellikler de hoştu...

Herşeyin olumlu yanlarını görmek gerektiğini hatırladım bu hafta sonu. Şımarıklık yapmamak lazım. Küçük dertlerimizi büyütüp kendimize sorun yapıyoruz ondan sonra karşımıza daha büyük sorunlar çıkabiliyor. Her zaman hayata şükredelim. Evet, üzgünüm, biraz da mutsuzum ama ayakta kalıp küçük mutluluklar yaratacağım bundan sonra.

Kesinlikle bana nazar değdiğini düşünüyorum, hatta çoğumuza değdi gibi, çoğumuz sıkkınız... Ama mutlu olmak elimizde. Nasıl birleşip diyetlerimizi yapıyorsak, beraber mutlu olmanın yollarını da arayabiliriz değil mi?

Güzel günler hepinize, mutlu olalım hadi...

25 Comments:

Blogger Annelog Atölye said...

Çok haklısın ve sonuna kadar tespitine katılıyorum.
İlaç hastalık için ama yan etkileri güzelmiş hiç olmazsa:) Umarım kısa sürede toparlarsın, iş, mevsim değişikliği hepsi üstüste geldi sana galiba Renklercim.

11:01 PM

 
Blogger Yaz said...

Çok geçmiş olsun Renklerciğim. Umarım kısa sürede iyileşirsin. İlacın yan etkileride güzelmiş gerçekten. Özellikle iştah kapatma özelliği :)şaka bir yana en önemlisi sağlık. Gerisi boş.

1:03 AM

 
Blogger Nasıl geçti habersiz... said...

sen o ilacın adını bana ver:)
ama üzüldüm canım benim. s
en o ilacı bebek için bırakmamışmıydın?
Allah'ım şifa versin.

1:24 AM

 
Blogger limoncicegi said...

Umarim en kisa zamanda hastaligindan kurtlutsun, nüksetmesinin nedeni belli mi ??
bu arada miğde/mide ?? hangisi doğru bilmiyorum.. yosun haplarıda öyle etki yapıyormuş, kilo verdiriyormuş, içeriği öyle birşey mi ?

1:31 AM

 
Blogger renkler said...

Annelogcuğum, şu kısa hayatta hiçbirşeyi çok fazla dert etmemeye karar verdim. Hayatı doyasıya yaşamak istiyorum... Her zaman şartlar aynı olmuyor işte...

3:13 AM

 
Blogger renkler said...

Yazcığım, benim tesellim de o. Allah büyük dert vermesin...

3:14 AM

 
Blogger renkler said...

Yağmur Damlacıkım, doğru hatırlıyorsun. Benim yaz için bebek planlarım da suya düştü işte. Neyse sağlık olsun, belki ileride...

3:15 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Limon çiçeği, sanırım stresten nüksetti. Hakikatten, miğde mi, mide mi:-) İçeriğini bilmiyorum ilacın. On kilo birden veren hastaları olmuş doktorun dediğine göre:-)

3:17 AM

 
Blogger Noni said...

Canım çok geçmiş olsun ama bu şekilde pozitif yaklaşımını çok takdir ettiğimi söylemeliyim, kısa sürede ilacı kullanmana bile gerek kalmayacaktır eminim, kendine çok iyi bak, öpüyorum kocaman...

4:52 AM

 
Blogger Gamzeli said...

Çok geçmiş olsun, üzüldüm dicem ama senin için iyi baya zayıflayacaksın ve süper olacaksın demekki...

Kolay gelsin

iyi haftalar...

Herşeyi takarsak kafamıza, hayatı nasıl yaşayabiliriz ki...

5:50 AM

 
Blogger [ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

çok çok geçmişler olsun canım. Umarım en kısa sürede sağlığına tamamen kavuşursun. Sana katılıyorum, küçük mutlulukların katlansın, büyüsün, kocaman olsun.:)

6:02 AM

 
Blogger cenebaz said...

Çok geçmiş olsun. En kısa sürede sağlığına kavuşman dileği ile.

6:14 AM

 
Blogger - said...

Canım çok çok geçmiş olsun, umarım dediğin gibi çok önemli birşey değildir. Eh iyi yanlarını da düşünmek lazım dediğin gibi belki 4-5 kg daha verirsin bu ay. Ama mide bulantısındansa ben çok çaba harcayıp zayıflamayı yeğlerim. En nefret ettiğim şey mide bulantısı, hiç katlanamıyorum ne yazık ki. hamileyken napcam bakalım ...

6:27 AM

 
Blogger me said...

Geçmiş olsun Renklercim
kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle

6:38 AM

 
Blogger sevilay said...

hayirda ya, simdi merak ettim ben senin rahatsizligini? Umarim cabuk gecer, ama bak iyi yanida var, kilo sorun olmaz:)

7:15 AM

 
Blogger Aysel said...

Renklerciğim, İlaç tedavisini doktor bitirmedikçe devam ettir. Biz millet olarak kendimizi briaz iyi hissettik mi tedaviyi yarıda kesiyoruz. Sen sakın onlara uyma.
Şaka maka kilo verdiren bir ilaç tedavisi de kulağa hoş geliyor hani.

Geçmişler olsun.

2:19 PM

 
Blogger renkler said...

Yorum yazan tüm arkadaşlarım, ilginiz için çok teşekkür ederim. Hatalığım kötü birşey değil, merak etmeyin. İlacı doktor kontrolünde bırakmıştım ama şimdi ileride sorun olmasın diye tekrar verdi. Hepinizi öpüyorum.

11:20 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Çok geçmiş olsun, aslında dediğin çok doğru zaman zaman hepimizin hayatına olumsuzluklar olabiliyor ama herşey bizim elimizde keyfimizi de moralimizi de ancak kendimiz ayarını yapabiliyoruz.
Acil şifalar diliyorum.

4:53 AM

 
Blogger Burcu said...

çok çok geçmiş olsun.bencede kesinlikle hayatta aslında büyük dertler de war ama biz halimize şükretmek yerine ufacık şeyleri büyütüyoruz ama bazen cidden insanın elinde olmuyor.hayatımızın %80inde yüzümüze bir gülümseme yerleştirebilirsek ne mutlu bize.öpüyorum canım..

7:23 AM

 
Blogger Nasıl geçti habersiz... said...

Ama meraklandırdın,hastalığın ağır mı seyrediyor?
yoksa işmi yoğun? bugün yazı yazmadın?
ben dün hastalığının üzerine doğum günüm diye sana yazmamıştım.

diğer arkadaşlarda yorumlarda öğrendi zaten.
Allah'a emanet ol.:)

11:27 AM

 
Blogger renkler said...

sevgili d-chic, sağol... Moral çok önemli. Sonuçta ben de iyi olmaya çalışıyorum. İnsan buna çabalarsa bir süre sonra gerçekten mutlu hissedebiliyor. Aslında hayatımda mutlu olabileceğim çok şey de var... Üstelik hastalığım kötü birşey değil ama rahatsızlık veriyor biraz...

11:13 PM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Sasha, aslında hayatta hiçbirşeyi çok büyütmemek lazım ama insanız işte. Sahip oldıklarımıza şükretmeliyiz...

11:14 PM

 
Blogger renkler said...

Yağmur Damlacıkım, merak etme, kötü birşey yok. Sadece dün aşırı yoğundum. Bugün de öyle olacak gibi. Valla büyük bir sorunum yok, iyiyim cidden...

11:15 PM

 
Blogger Damak Tadı said...

Oyyy oyyy geçmişler olsun canım benim..Dün gelip yorum yazmıştım fakat (google'dan)şimdi baktığımda yorumumun ulşamadığını gördüm üzüldüm tatlım..Sayfamdan şifreli girmediğimden olmuş herhalde..
Canım kıyamam ben sana umarım en kısa zamanda iyileşip eski sağlığına ve neşene kavuşursun..
Allah seni ve aileni her türlü sıkıntılardan korusun..

Lütfen doktorun söylediklerini aynen uygula canım..
Sanırım her şey üst üste geldi bu aralar tatlım..Seni çoook öpüp geçmişler olsun diyorum,kıyamam ben sana canımsın beniiim.

4:12 AM

 
Blogger renkler said...

Gülcüğüm sağol, cidden çok üstüste geldi. Sinirlerim de çok yıprandı ama dayanmaya çalışıyorum. Ne yapabilirm ki başka:-)

6:27 AM

 

Post a Comment

<< Home