Sunday, May 27, 2007

4 mm'lik taşın başıma açtıkları...

Arkadaşlar, kaç gündür yokum ama sormayın başıma gelenleri... Önce iyi haberi veeyim. Oğluşun kaza geçiren arkadaşı iyi... Allah'a şükür dualarımız yaradı. Sizlere teşekkür ediyorum. Ne güzel bir sinerji yaratmışız böyle. O çocuğu hiç tanımadığınız halde, ondan uzakta, Onun için dua ettiniz... Teşekkürler. Geçen hafta Salı günü ameliyat geçirdi ve yoğun bakımdan çıktı. Sanırım bir ay içerisinde ayağa kalkacak. Bir arıza kalacak gibi görünmüyor şimdilik.

Salı akşamı bu güzel haberi aldım. Çarşamba size haber verecektim ama her planlanan olmuyor işte... Çarşamba sabaha doğru bir miğde sancısı ile uyandım. İlk önce malum hastalık sancısı sandım ama tuhaf da geldi çünkü yıllardır bir ağrı olmazdı... İki ağrı kesici alıp uyudum. Ama sabah altı buçukta yine başladı. Erkenden uyanıp biraz salonda uzandım. Birazdan böbreğimde de ağrı başladı. Eşim hastaneye gidelim dedi ama ben nasılsa geçer diye düşündüm. Yalnız işe biraz geç giderim dedim. Eşimi yolladım, o sıra annem de geldi. Ben yerlerde sürünmeye başlamıştım... Oğluş da şaştı bu işe. Oğlanı okula yolladıktan sonra iki ağrı kesici daha aldım ama banamısın demiyor. Hiç bir iyileşme yok! Annem böyle olmaz hastaneye gidelim dedi. Ben de eşimi çağırdım. International Hospitala gittik ama ben yolda kendimde değilim ağrıdan.

Acile yatırdılar beni. Ben ağrıyı dindirin diye yalvarıyorum... Her tür muayene yapıldı. Yumurtalık kistinden apandisite herşey düşünüldü ama birinci düşünülen böberk taşıydı. Testler ve böbrek tomografisine sedyede yatarak gittim düşünün. Neyse en sonunda sağ böbreğimde yola girmiş bir taş tespit edildi. 4 mm olduğu için ve yola girdiğinden kırmaya gerek yokmuş, bir ik güne kendiliğinden düşer diyorlar ama acıya dayanmak mümkün mü! Tanrım anlatamam, Allah düşmanıma vermesin dedirtecek türden... Bana çok çok ağır bir iğne yaptılar ki aptallaştırdı. O bile tam geçremedi. Eve gittik, bir lokma yemeden, afedersiniz kusmaktan bir hal olmuş durumda ve acılar ile sabahı buldum. Bir tek sıcak banyo iyi geliyordu, kaç kez banyo yaptım bilemiyorum.

Allah'a şükür Perşembe günü nasıl oldu anlamadan sancım bitti. Ne rahatlamaydı... Üç gün rapor aldığım için evde dinlendim. Cuma dinlenmedim ama, rahat durur muyum, evi kazıdım. Bunları ve hafta sonunu sonra anlatacağım. Bu arada sol böbrekte de minik iki taş varmış. Bol su ile biran önce düşürmeliyim. Allahım aynı acıyı yaşatmasın!

Şimdi ne iş birikmiştir değil mi... Evde internetin bağlı olduğu oğluşun bilgisayarı bozuk ve okul bitene dek yapılmayacak:-) O nedenle size de yazamadım. Beni ve çocuğu merak eden arkadaşlara teşekkür. Dualarınız için yine teşekkür ederim, Allah hepinizden razı olsun...

41 Comments:

Blogger KUGUU said...

Canim benim cok uzuldum. Bobrek tasi agrisinin korkunc oldugunu, hatta dogum agrisina es oldugunu soylerler. Cok buyuk gecmis olsun, insallah obur 2 minik tasi agrisiz farketmeden dusurursun.
Oglushun arkadasini merak ederken senin basinaneler gelmis. Cocuga da ayrica cok sevindim, cok sukur.

11:08 PM

 
Blogger Burcu said...

geçmiş olsun renklercim.benim babam her sene büyük sancılar eşliğinde düşürür.yazık seninde dediğin gibi yerlerde sürünecek dereceye geliyor ağrıdan :(
benim babam avakado yaprağı kaynatıp suyunu içiyor o dönemde.dr bi arkadaşı söylemişti yıllardır yapar.taşın çabuk düşmesini sağlıyor daha doğrusu idrar söktürücü olduğundan işe yarıyor.belki sende denemek istersin.
tekrar geçmiş olsun..öptümm

11:18 PM

 
Blogger Damak Tadı said...

Çok üzüldüm canım..Böbrek taşı ağrısının çok korkunç olduğunu bende bir arkadaşımdan biliyorum.Tekrar geçmişler olsun ve umarım bir daha yaşamzsın diğer taşlarıda sessiz sedasız düşürürsün.Dualarımız seninle canım.
Miniğin iyi olmasına çok sevindim,çok şükürler olsun.İnşallah yakın bir tarihte de eski sağlığına kavuşmuş olur.

Sevgilerimle,

1:07 AM

 
Blogger BALDAN TATLI said...

Çooook geçmiş olsun. Böbrek taşı düşürmek için bira iç derler. Bilmiyorum ne kadar doğrudur ama bira böbrekleri iyi çalıştırır. Diğer çocuğunda iyileşmesine çok sevindim. Sana kolay gelsin. Zor vallaha. Sevgiyle..

1:19 AM

 
Blogger renkler said...

Kuğucuğum, çok sağol. Ben sezeryanla doğurduğum ve hiç sancı yaşamadığım çin bilmiyorum ama sanırım o da çok acılıdır... Ağrıkesiciler bile işe yaramıyor!

1:46 AM

 
Blogger renkler said...

Sashacığım, çok teşekkür ederim. Babacığına da geçmiş olsun. Her yıl böyle birşey yaşamaktan çok korkuyorum. Offf.. ne dertmiş! Avakado yaprağını deneyeceğim. Ben de öptüm.

1:47 AM

 
Blogger renkler said...

Gülcüğüm, çok teşekkür ederim, iyi dileklerin ve minik için duaların için, tıpkı diğer arkadaşlara teşekkür ettiğim gibi... Allah daha büyük dert vermesin...

1:48 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili baldan tatlı, birayı hemen herkes söyledi:-) Sancılarım varken miğdem de perişan olduğu için bira lafını duymam bile beni fena yapıyordu, o nedenle sırf su içtim... İyi dileklerin için teşekkür ederim:-)

1:50 AM

 
Blogger [ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Canım, yavrucak için çok sevindim, bir de senden haber çıkmayınca gerçekten endişelendim.. neyse ki iyiymiş çok şükür de bu sefer de sen hastaymışsın. Çok çok büyük geçmiş olsun.. gerçekten doğum sancısı gibi derler.. İnşallah öbür taşları hiç ağrısız, sancısız kolaycacık düşürürsün.:)) Yani azıcık evde dinlenecekken temizlik yaptın yine değil mi? Yok biz kadınlar akıllanmayız ki..:)))

3:16 AM

 
Blogger - said...

Canımmmm öncelikle ufaklığa nasıl sevindim anlatamam, allah korusun...

Sana da çok çok geçmiş olsun arkadaşım...Böbrek ağrısı ne fenadır bilirim bende de kum var ilerde taşa çevirebilirmiş o yüzden bol bol su içmem lazım ama bazen unutuyorum :( Aman dikkat fıstık...Bir süre marul,ıspanak ve çilekten de uzak durmak gerek...Çok öptümmm

3:44 AM

 
Blogger Gamzeli said...

canım önce çok sevindim, sonra çok üzüldüm...Bugün sabah işe gelirken aklıma geldi...kendi kendime içimden bir ses çocuğun iyi olduğunu, snein sayfanı okuyacağımda senin iyi şeyler yazacağını söyledi yemin ederim , şimdide çok sevindim..

sana çok üzüldüm, çok çok geçmiş olsun ve bol bol su içte çabuk çıksın ötekide...İyi haftalar sana...

4:00 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili İnce Gülcük, valla akıllanmayız. Bir de Cumartesi 12 kişi yemeğe geldi bana biliyor musun? Onu yarın yazacağım zaten. Annem sağolsun tüm yemekleri o yaptı. Temizliği ben yaptım ama taş düşmesi için hareket iyiymiş... Yoksa dinlenirdim bilirsin:-P

4:10 AM

 
Blogger renkler said...

Kelebekçiğim sağol canım. Valla ıspanağı nasıl severim bir bilsen... Bu yıl çok da yedim. Gerçi evde çok iyi yıkıyorum ama belli de olmaz tabi. Zaten hep yıkanmışlarını alıp yine de iyice yıkardım. Çileğe çok düşkün değilim Allahtan... Marulu da yemem biraz, zaten çoban salata yaparım bol bol yazın. Dışarıda bir daha salata filan yemeyeceğim.

4:12 AM

 
Blogger renkler said...

Gamzeliciğim, için temiz demekki, içine doğmuş ne güzel... Allah geçer dert versin değil mi canım...

4:14 AM

 
Blogger ikizlerimbenim said...

çocuğa çok çok sevindim, şükürler olsun...sana da çok geçmiş olsun, dönem dönem kum döken biri olarak taş sancısının benimkinden daha da kötü bir şey olduğunu tahmin ediyorum, umarım en kısa zamanda kurtulursun 4mm.den :)

4:14 AM

 
Blogger EBRU said...

Sevgili Renkler büyük geçmiş olsun. Taşı düşürdüğüne çok sevindim. Ayrıca oğluşunun arkadaşının iyileşmesine de çok sevindim. Tekrardan geçmiş olsun. Sevgiler...

4:29 AM

 
Blogger Yaz said...

Canım çok geçmiş olsun ve inşallah bu acıyı bir daha yaşamazsın çünkü bu taş sancısının çok acı verici olduğu söylenir hep. Çocuğa da çok sevindim şükürler olsun.

4:58 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili İkizlerin annesi, kum dökmek de zacı veryormuş duyduğuma göre, ama taş daha kötüdür sanırım. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

5:40 AM

 
Blogger renkler said...

Ebrucuğum, çok teşekkür ederim canım.

5:40 AM

 
Blogger renkler said...

Yazcığım çok teşekkür ederim canım. Çocuğa biz de çok sevindik, oğlumun yüzü güldü...

5:40 AM

 
Blogger Alphecca said...

Ufaklığın iyi olmasına sevindim, senin taşın düşmesine de :) Düşünsene düşmeyip daha da büyüdükten sonra faaliyete geçseydi, halin nice olurdu?

Geçmiş olsun, sizin arıza kolay halledilir umarım :) Çocukları bilgisayardan koparmanın en etkili yolu bu değil mi?

7:23 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Çocuk gibi, özellikle bilgisayarı yaptırmıyorum ve bunun nedenini O da çok iyi biliyor. Gerçi bize de bazen zor oluyor. İnternette bir bilgi almak için, veya bir ödev konusu oluyor işyerinde ben araştırıyorum... Ama olsun, ben çok memnunum:-)

7:33 AM

 
Blogger Annelog Atölye said...

Çok sevindim iyileşmesine!! Çok şükür!
Ve geçmiş olsun Renkler!! Taş ağrısı çok zor diye hep duyardım, umarım yaşamazsın bir daha:((

7:44 AM

 
Blogger anemon said...

geçmiş olsun canım bilirim böbrek ağrısını bununla geçmiş olsun.diğerini hissetmeden düşür inşallah.bu rada ufaklığın iyileşmesine cok sevindim allh dualrımızı kabul etmiş sükür

7:58 AM

 
Blogger Age35 said...

Renklercim çok geçmiş olsun.Bilirim o sıkıntının benzerini yaşadım bende nefrit gibi bir şey geçirmişdim.Allahım korusunnn tekrarından hepimizi

11:43 AM

 
Blogger epsilon said...

çook geçmiş olsun..

11:52 AM

 
Blogger anne ve cocuk said...

gecmis olsun dileklerimi kabul et...hem cocuk hem de senin icin..

1:25 PM

 
Blogger PERİLİ KÖŞK said...

blog dünyamızın rengi canım çoooook geçmiş olsun,çok büyük sancı çekmişsin yaşamadan anlaşılmaz ...
oğluşun arkadaşının da iyileşmesine ayrıca sevindim....
ama hasta insana 12 misafir çok değil mi ya...

1:29 PM

 
Blogger renkler said...

Annelogcuğum çok teşekkür ederim. Allah dualarımızı kabul etti.

11:09 PM

 
Blogger renkler said...

Civcivciğim, böbrek ağrısını biliyorsan çektiklerimi tahmin ediyorsundur... Dualarınız için ne kadar teşekkür edtsem azdır...

11:10 PM

 
Blogger renkler said...

Ageciğim, sana da çok geçmiş olsun. Umarım bir daha yaşamayız ikimizde...

11:10 PM

 
Blogger renkler said...

Epsilon, çok teşekkür ederim...

11:11 PM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Anne ve çocuk, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim...

11:11 PM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Perili Köşk, çok teşekkür ederim canım. 12 kişi tümümüzdük aslında. Sorunun cevabı yeni postumda:-)

11:12 PM

 
Blogger Dut agaci said...

Yeni okudugum icin gecte olsa gecmis olsun.Cöreotunu kavurup ögütüyorlar ve su ile onu yutuyorsun,biiznillah taslarin ufalip dökülüyor(ananem gibi hissettim kendimi)
bende safra kesesi tasi aldirdim,ufak tas dediler ama 2 cm büyüklügünde 18 tane idi.Hâlâ sakliyorum.
Komsunu ogluna cok sevindim,Rabbime sükürler olsun.

12:58 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uygun böbrek bağışçılarına göre yapılacaktır.
Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Iowa Lutheran Hastanesi.

5:52 AM

 
Anonymous Anonymous said...

İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
Ve eğer ilgilenirseniz bizim e-postamız: iowalutheranhospital@gmail.com

1:32 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

9:22 AM

 
Blogger Dr Kate Adams said...

Herkese merhaba.


Benim adım Dr. Kate Adams, Üniversite Hastaneleri Bristol NHS Foundation Trust'ta Phrenologist. Hastanemiz Böbrek Cerrahisi konusunda uzmanlaşmıştır ve aynı zamanda yaşayan bir donörle birlikte böbrek alımı ve nakli ile ilgileniyoruz. Biz Dubai, Türkiye, ABD, Malezya bulunmaktadır. Böbrekleri satmak veya almakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle e-posta yoluyla iletişime geçmekten çekinmeyin: kateadams946@hotmail.com

Saygılarımla



Dr Kate Adams



Telefon Numarası: +2348146161694



drkateadamsblog.wordpress.com

11:13 AM

 
Blogger Jupiter said...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek almak ve hastalarımızı kurtarmak için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp bize ulaşın: +1(515)293-5520

11:56 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

4:27 PM

 

Post a Comment

<< Home