Thursday, October 19, 2006

Aşağıdaki yazıda yorum bırakılabilen kısım nedense çıkmıyor. Bunu deniyorum ama çıkmazsa biri bana ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi? Yorum bırakılsın mı kısmına yes yazmıştım ama çıkmıyor! Neyse, eğer yorum yazmak isteyen olursa buraya da yazabilir:-)

26 Comments:

Blogger Nasıl geçti habersiz... said...

Sevgili Renkler,ne tatlı bir yazı bu. Bence bu istekle içiniz dolup taşıyorken hemen anne olun.
Ayrıca duyduğum kadarı ile 35 yaş civarı doğum kadına çok iyi geliyor,bütün hücreleri yenileniyormuş diye biliyorum.Bu fırsatı kaçırmayın derim.
Okumuşsunuzdur,benim oğlum 19 yaşında,ben 43;biz o treni kaçırdık,zaten önüme çıkan herkese tavsiye ediyorken,sizi bu kadar istekli ama tereddütler için de bulunca yazmadan duramadım.
Ben eşimi razı edememiştim,sebebini şimdi söylüyor benim sağlık problemlerinden dolayı kabul etmemiş.Halbuki ben gençleşmek :))) istemiştim.
Vee çoook bebek özlemiştim,Allah'ım bana biir sürü yavru kedi yolladı.

2:24 AM

 
Blogger Nasıl geçti habersiz... said...

İfade eksik kalmış, ben bu kedi meselesinden dolayı çook mutluyum.
Hiç bir tutkuma yarım asılmam, kendimden çok fazla veririm,bu yüzden insanlardan bayağı zarar görürüm,pisicikler bana gerçekten çok iyi geldi.:))
Ve tabiki hiiiç bir şey çocuğun yerini tutmaz diyorum .Yakın da burda hamilelik haberleri okumayı diliyorum.Sevgiler...

2:28 AM

 
Blogger zeyno said...

Renkler, eğer ikinci kez anneliği istiyorsan, hiç vakit kaybetme derim ben de.Benim kızımla oğlumun 8 yaş arası var ve keşke bu kadar ara vermeseydim diyorum şimdi. Aradaki zaman hep 2, ye evet mi hayır mı karasızlığıyla geçmişti çünkü...

3:10 AM

 
Blogger sevilay said...

Merhaba renkler,
inan yazini okuyunca bütün hamileliyim ve oglumun ilk aylari aklima gelmisti. Samet (oglum) geceleri cok aglardi o agladikca benim icim yanardi ve bende aglamaya baslardim, sagolsun annecigim gelir bizde kalirdi, bana yardimci olurdu.

Bence yasin iyi, bence bu düsüncelerini gerceklestir, hem senin icin hemde oglun icin iyi olur, ilerde iki kardes birbirine dertlerini anlatir ve siz yaslandiktan sonra, sizi ziyarete gelir, bayramlar, tatliler gecirirsiniz, bunlar benim düsüncelerim. 2. cocuk bizde istiyoruz, herkes bana sakin cok zaman birakma aralarinda diyorlar, benim oglusum henus 2 yasinda ama ben 2. cocugumu 5 veya 5 sene sonra düsünüyorum, oglumla cok zaman geciriyorum cünkü ihtiyaci var buna ve bir 2. cocuk gelirse, ikisinede zaman ayiramam diye korkuyorum. Yani ben 2. cocugumu planlarsam söyle 33, 34 yaslarinda olacam, bence gec degil.

Görümcem 36 yasinda dogum yapti, problemsiz gecti dogumu ve nur topu gibi de bir kizi var.

Umarim bütün istediklerin yerine gelir ve bir Saglikli cocugun olur ve insallah da bir kizin olur.

Bence dogru bir karar.

3:13 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Yağmur damlası,

Ne güzel kocaman oğlunuz varmış, Allah bağışlasın. Sanırım bir bebek yapacağım, sonradan pişman olmak istemiyorum çünkü... Kedileri ben de çok severim:-) Güzel yazınız için teşekkür ediyorum

3:50 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Pırtık,

Bloğuma hoşgeldiniz:-)

3:50 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Sevilay,

Güzel dileklerin için teşekkür... Annelerimiz olmasa onlara ne zor bakardık değil mi? Oğlum çok yaramaz ve hareketli bir bebekti, bir de o kadar uykusuzdu ki! Annemle ikimizi perişan etmişti. O nedenle annem bu 2. çocuk olayına şiddetle karşı:-) Herkesin annesi çocuk doğursun diye baskı kurar, benimki de yapma diye kuruyor...

3:52 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Zeyno,

Çok fazla düşünüp irdelemek de iyi değil, biliyorum ama işte çok planlı programlı hareket eden biriyimdir, ne olacak diye herşeyi didiklerim. Aslında biraz rahat olmalı değil mi?

3:54 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Mercan,

Eşimin oğlu da benim oğlum sayılır aslında ama tabi bizimle yaşamıyor. Benim oğlumla onun arasında 7 yaş var, benim eşimle aramda da 12 yaş var:-) Bir sonraki nesil de annem var:-)eğer doğurursam evde her yaş grubundan bir kişi olacak:-)

Öğlen arkadaşımla çorap almaya bir dükkana girdik. Orada bebek çoraplarına baktım, o kadar şirin, o kadar tatlıydı ki o minyatür çoraplar. Arkadaşım da çocuk istiyor zaten, hasretle baktık:-)

4:05 AM

 
Blogger Bocuruk said...

Sevgili Renkler,
Yazılarını çok seviyorum. Bazen iş arasında şöyle bi bakıp çıkayım ne konuda yazmış diyorum. Ama tatlım, o kadar güzel ve uzun uzun yazıyorsun ki çoğunlukla tamamını okumayı eve bırakıyorum. Ama bugün dayanamadım sonuna kadar burda okudum bir de bu konudaki tecrübelerimi sana aktarmak istedim. Ben büyük kızımı doğurduğumda 27 yaşındaydım. Ve tam 8 sene sonra da miniğim oldu. (Ayyy yaşım da iyice ortaya çıkıyor böylece ) Aslında ben hiç istemiyordum ikinci çocuk ama eşim annemin hastane acil servisinde yattığı bir gün "bak kardeşler nöbetleşe bekliyorsunuz, ileride bizim böyle bir durumumuz olduğunda merve tek başına olacak" dedi ve o gün ikna oldum. İlk çocukta yaşadıklarını anlatmışsın ya ancak bu kadar güzel anlatılır. Aynı şeyleri yaşadım ben de çoğu anneler gibi. Ama ikinci çocukta o telaşlardan, birlikte büyüme çalışmalardan falan eser yok. Ve nasıl keyif alıyor insan anlatamam. Kesinlikle geç kalmış sayılmazsın mutlaka bir kardeş yap oğluna. Bir abisi varmış madem şöyle güzel bir kızın abisi olsun o da. Ayrıca bilmem sen ne düşünürsün ama bebeğin hareketleri var ya anne karnında hissedilen o kadar seviyorum ki bu hissi sırf o duyguyu tekrar yaşamak için bile doğurulur. İkinci hamilelikte ilki kadar kilo almadım ben. Yani bu da bir artı. Bir de 2 hafta kesintisiz tatil yapamadığım için doğum izinleri çok iyi gelmişti doğrusu. Miniğim (evimizin beter böceği )şimdi 3 yaşını biraz geçti. Arkadaşlık bile ediyor bana bazen. Yani arkadaşım rüyalarını gerçekleştir derim ben :)

5:27 AM

 
Blogger renkler said...

Bocurukçuğum,

Bana o kadar pozitif elektrik verdin ki, sağol. İkinci bebeği daha rahat büyüteceğimi biliyorum, umarım öyle olur ve zorluk sıkıntı çekmem.

Senin de söylediğin gibi onun hareketlerini hissetmek çok büyülü birşey. Hamileyken bazen kalkar hareket ediyor mu diye dikkat kesilirdim, bir müddet hareketsiz kalırsa panik olurdum:-)

Doğum izni de çok cazip tabi:-)

Yazdığın güzel şeyler için teşekkür ederim...

5:34 AM

 
Blogger EBRU said...

Renklerciğim öncelikle sağlıklı bir kızın olmasını canı gönülden diliyorum. Çok güzel yazmış, duygularını çok güzel dile getirmişsin. Aslında ben de bir kızım olmasını çok isterdim ama cesaretim yok. Neyse inşallah senin olur da resimlerinden onu severiz. Ya ikiz kızların olursa ne yaparsın :)) ! Sevgiler...

6:28 AM

 
Blogger renkler said...

Ebrucuğum, keşke sen de cesaret etsen de beraber yapsak:-) Sen çocuklarla başetmeye daha alışıksın...

İkizim olmaz sanırım. Ailelerde yok. Ama olursa da artık ne yapalım ev kadınlığına geçeriz:-)

6:31 AM

 
Blogger renkler said...

This comment has been removed by a blog administrator.

7:05 AM

 
Anonymous Anonymous said...

ne guzel anlatmissin hislerini... bende anne olmak istiyorum bazen, hemde cok siddetli bir sekilde... ama henuzbazi seyler hazir degil hayatimizda... belkide Paris birazcik yardimci oluyor annelik hislerimin tatminine.. Allah dileyen herkese bu tatli duyguyu nasip etsin...

8:39 AM

 
Blogger Hülya YILMAZ said...

öncelikle yorum kısmının uçması benim de başıma geldi ve o post için hiçbir şey yapamadım. sonraki postlarda kendiliğinden düzeldi. blogger bazen insanı şaşırtıyor.
gelelim asıl konumuza. ilk çocuğum 28 yaşımdayken oldu. oğlum konuşmaya başladığından itibaren hep kardeş istedi ben de hep direndim. sonunda eşim ve oğlum baskı yapmaya başladılar ve ben 35 yaşımda 2. çocuğumu yani kızımı doğurdum. ben hamile kalınca, düşünen ama cesaret edemeyen benden birkaç yaş büyük iki arkadaşım da ikincileri yaptılar. ben de kız çocuk çok istiyordum ama ister kız ister erkek olsun, herşeyden önce ileri yaşlarda bilinçli annelik çok keyifli. ayrıca aynı ortamda büyümelerine rağmen karakter oynamalarını izlemek büyük keyif. aynı olaylara farklı tepkiler vermeleri yani. ilkinde nasıl büyüdü anlamamıştım ve hep bir büyüse derdim. ikincide büyüyecek diye aklım çıktı. her dakikanın keyfini çıkartmaya çalıştım. şimdi biri 20, biri 13 yaşında. darısı sana...:)))

1:33 PM

 
Blogger Damak Tadı said...

Sevgili Renkler,
Canım aklına girmiş şimdide bebeğin yerine girer inşallah hayırlısı ile.Bence bir çocukla kalma ikincisinide yap.Bizim gelinimiz de 35 yaşında yaptı şimdi çok tatlı bir kızımız var Allah sağlıklı uzun ömürler versin tüm çocuklarla.Birinci ile aralarında tam 10 yaş fark var..Sana da yakışır müjdeli haber için bizi bekletme..))

kADİR GECENİZ KUTLU OLSUN,DUALARIN HEMEN KABUL EDİLSİN..SEVGİLER.

2:25 PM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Salıncakta iki kişi,

İnşallah senin için en uygun zamanda bir bebeğin olur. Annelik çok güzel bir duygu. Tüm isteyen kadınlar bu mutluluğu yaşamalı. Ama anneliğe uygun olmayan ve çocuk istemeyenler de kesinlikle yapmasın. Sonra gazetelerde okuduğumuz cani anneler ortalıkta kaynıyor.

Bence sen çok iyi bir anne olursun:-)

10:42 PM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Ebru,

Umarım sen de istediğin ve en uygun zamanda anne olursun. O çocuk benim çocuğum değil ama benimki de çok tatlıydı o yaşlarda (hala tatlı tabi:-) O bebekken dijital makinamız yoktu ama bebeklik resimlerini taratıp kullanmayı istiyorum. Çok komik resimleri var her bebek gibi:-)

10:44 PM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Hülya,

Allah bağışlasın iki kocaman çocuğun var. İyi ki yaptım demek ne güzel değil mi? Ben zaten bir şeye karar verme aşamasında çok titiz ve sıkıntılı oluyorum, kafama çok takıyorum ama o iş olurken çok rahat olabiliyorum. Umarım iyi kararlar veririz hep... İleri yaşlarda anne olanlar daha bilinçli çocuk büyütüyorlar sanırım:-)

10:46 PM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Gül,

Senin de geçmiş kadir gecen kutlu olsun, umarım ettiğin tüm dualar gerçekleşir. Dün oğlum yatarken gecenin önemini anlattım ve o geceki dualarının kabul edileceğini anlattım. O minik ellerini açarak içinden dua etti. Canımın da duaları kabul olsun inşallah:-)

10:48 PM

 
Blogger Annelog Atölye said...

Merhaba Renkler:) Bir kere hepimizin az çok yaşadıklarını çok güzel anlatmışsın. Yaş konusunda kayınvalidemi örnek vermek istiyorum. Eşim dört kardeşin en küçüğü ve doğduğunda annem 36 yaşındaymış. Yani bundan 34 yıl önceki tıp imkanları ile üç doğumun üstüne doğum yapmış. İyi takip ve bakımla çok daha hamilelik dönemi geçirileceğini düşünüyorum. Güzel haberleri bekliyorum ben:)

11:12 PM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Annelog,

Kayınvaliden de moral verdi bana:-) Teşekkürler...

11:56 PM

 
Blogger cenebaz said...

Evlilik yıldönümüz kutlu olsun. Eşinle ve çocuklarınla-ay, allah mı söyletti:))- birlikte nice mutlu yıllara.
Bu arada şimdiden bayramın da kutlu olsun.
2.bebeği düşünüyorsan daha fazla bekleme. Evladın fazlası olmaz. Benim içimde hicran yarası bu konu. Ama napayım, o zaman olanaklarımız elvermemişti.

1:37 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Çenebaz,

Senin de bayramını kutlarım:-)

2:40 AM

 
Blogger Asortik Krep said...

Uzun ve mutlu yıllar evliliğinize ve size :))

3:34 AM

 

Post a Comment

<< Home