Thursday, November 16, 2006

Farkederek diyet!

Hani "Farketmeden Diyet" diye bir program ve o programı sunan kişi tarafından bizzat hazırlanmış aynı isimli bir kitap da var. Aç kalmadan, herşeyden yiyor içiyorsunuz, sağlıklı sağlıklı ve farketmeden kilo veriyorsunuz. Lay lay lommmmm.... Ne güzel!!!

Valla ben FARKEDEREK DİYET yapıyorum, tamamen farkediyorum. Her dakika, her saniye diyet yaptığımın farkındayım. Sözde ben de sıkı bir rejim yapmıyorum, herşeyden yiyorum ama AÇIMMMMM... Gözlerimin önünde ıspanaklı börekler, mantılar, zeytinyağlı yaprak dolmaları (ya da sarmaları ne ise...), hamsili pilavlar, peynirli poğaçalar geçip duruyor, yakalasam yiyeceğim. Öğünlerim mutsuz geçiyor, sanki çok sevdiğim oyuncağı elinden alınmış bir çocuk gibiyim. Hayatımda bir boşluk var gibi. Yemek yapmaya da hevesli değilim, güzel şeyler yapıp yediremedikten ve yiyemedikten sonra...

Üstelik kilo vermem de durdu. Geçen pazardan beri kilo vermemişim. İlk başta çok moralim bozuldu ama beş gündür miğdemle ilgili bir sorunum var. Bu sorun çok yemeden sonra az yeme sürecine alışamamış bünyemin bana her rejimimde oynadığı bir oyun. Acaba Aktivia (öyle mi yazılır) yemeye mi başlasam. Karnım şiş durumda!

Sonuç olarak o kadar aç kal, spor yap, üstüne üstlük bir de bütün bunları "farket ", kilo vereme. Daha önce rejim yapan arkadaşlar bunları yaşadı mı? Nasıl çözdüler?

Sanmayın ki pes ettim. Hayırrrr! Ben birşeye karar verirsem yapmadan bırakmam. Bu da böyle olacak. Eminim kilo vermeye tekrar başlayacağım. Bu öğlen sadece lifli gıdalar, meyve, kıvırcık salata filan yemeye karar verdim. Öğle yemeklerini bu şekilde devam ettireceğim. Hem daha az kalorili, hem de miğde sorunumu belki ortadan kaldırır.

Haftasonu sevgili annemiz ve babamızı ziyarete gideceğiz. Eşimin annesine kayınvalidem demek istemiyorum, çünkü gerçek bir anne gibi davranıyor ve Onu seviyorum. Allah bozmasın. Babam zaten dünya tatlısı... O nedenle anne dediğim zaman bu iki annem de olabilir:-) Annem nefis yemek yapar. Biz geleceğiz diye de döktürür. Birazdan arayıp yalvaracağım, azcık yemek yap, uğraşma diye. Hani sebze filan... Kızartma ve börek yaparsa asla dayanamam... Beni zorlu bir sınav bekliyor anlayacağınız.

Haftasonu neler yapacaksınız? Ne gibi programlarınız var? Hava iyi olacak gibi, güzel birşeyler yapmalı:-)

Öpüyorum sizi, pazartesi görüşürüz.

36 Comments:

Blogger - said...

Canım bravo sana, benim sorunum bu işte böyle çabalayıp çabalayıp tartıda oynama görmeyince sinir olup, kendimi yemeye veriyorum.Ama bundan sonra tartıya takılmak yok belki şişliktir vücut su tutmuştur, inat edilirse illa ki ibre oynayacak.Activia yiyebilirsin sabahları, özellikle sade olanları bence daha çok işe yarıyor.
Benim annem çok ısrarcıdır, ben zaten binbir çaba harcıyorum yememek için bir de ısrar etmeyin di mi?? Umarım firesiz atlatabilirsin o günü...Pazartesi görüşmek üzere....

12:15 AM

 
Blogger Gamzeli said...

Canım , sen hiç yorma böyle şeylerle kafanı...Sen yemedğin ve az yediğin sürece verirsin yine kilonu üzülme...

12:44 AM

 
Blogger EBRU said...

Sevgili Renkler birkaç ay önce ben de sıkı bir diete girmiştim. Herşeyden az yiyordum. Yemek yerken kalorisi az gıdaları seçiyordum. Hiç öğün atlamıyordum. Sağlıklı beslenmeye çok dikkat ediyordum anlayacağın. O dönemlerde bende de sendeki şikayetler oldu, karnımda şişkinlik ve rahatsızlık hissediyordum.Bunun üzerine Activia kullandım. Birkaç gün sonra etkisini gösterdi. Rahatladım. Ayrıca bitki çayları da iyi geliyor. Kilo vermenin durmasına gelince bende de aynı şey oldu 1 ayın sonunda kilom dikkat etmeme rağmen azalmıyordu. Ama ben sporuma ve dietime devam ettim. Kısa sürede olmasa da daha uzun aralıklarla kilo vermeye başladım. Sen de azmini yitirme devam et. Göreceksin tekrar kilo vermeye devam edeceksin bu bir süreç. Hafta sonu çocuklarla gezmeyi planlıyoruz. Orman gezisi, deniz kenarında gezi, belki balık tutarız daha plan yapmadık ama bu güzel havayı kaçırmak istemiyoruz. Sevgiler. İyi tatiller...

12:56 AM

 
Blogger renkler said...

Kelebekçiğim, bloğuna bıraktığım yorumumdaki gibi olumsuzlukları itekliyici bir güç olarak görüp daha hırslanmak lazım. Bunu iş hayatımda da yaparım. Hep söylerim, bazen en dibe batarız ama ayaklarımızı hızla yere vurup yüzersek yine en üste çıkarız, hatta daha hızlı çıkabiliriz bu sefer. O nedenle bırakmak yok!

1:16 AM

 
Blogger renkler said...

Gamzeliciğim, yorduğum yok zaten,az yemeye, yemekleri hayal etmeye devam:-)

1:17 AM

 
Blogger renkler said...

Ebrucuğum, haftasonu bolca dinlenin. Ben de bir haftasonu Abanta, başka bir haftasonu da Polenezköye gitmek istiyorum. Umarım sadece hayal etmekle kalmaz, gerçekleştiririm. Eşime burada mesaj vermiş de oluyorum: Canım bir süpriz fena olmaz:-)

1:18 AM

 
Blogger Nasıl geçti habersiz... said...

sevgili arkadaşım,benim sıkı diyet yaptığım bir mazide -sene 93-yani bunu niye belirttim,activia yoktu.Ama ilk ay sadece 1 kilo vermiştim.eve tartı sokmadığım için öyle hergün tartılmadım.sanki o daha moral bozuyor gibi.
ikinci ay toplam 7 kilo verdiğimi görüp YUUUUPPPİ demiştim doğal olarak.
Bir süre sonra ki ,evet o süreç zor geçiyor.Ama sonra mide küçülüyor,zaten yiyemiyorsun.
Spor da yaparak,dokuz ayda18 kilo verdim o zaman.
Sonra annemin(97 de)bir sene süren hastalığı ve vefatı,hep hastahaneler,ben üzülünce midem hiiiç tokluk sinyali vermez,hep açtır. ve insanların hep görür görmez hemen o konuda konuşmalarından bıktım demiştim ya.dağınık bıraktım ama sanmaki görüntümden memnun olduğum için.Kendisini sevmezdim ama Duygu Asena'nın bir yazısını beğenmiştim.Avrupalı-ve kilolu-bir arkadaşının gözlemini aktarmıştı:
-Türkler birbirini görür görmez hemen fizikleri ilgili fikir beyan ediyorlar.Ne kabalık! bizde çok ayıptır demiş.Evet katılıyorum çok ayıp.
Bugünlerde bir üzüntüm yok çok şükür de ,hareketsizlik var.hep şu PC yüzünden. müptela oldum.:P
Bir kaç gündür yoktum, fırsat bulursam niye olmadığımı anlatacağım benim orda.
Ayrıca sana neden Auto cad meraklısı olduğumu yazacaktım,ama onu da orada anlatayım bir gün,kendimle iyi kafa bulurum,sende iyi gülersin.komik gerçekten .bence yani.
Neyse sayı tamamlanmış,kurs açılacak inş.

1:44 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Yağmur damlası, ben de uzun süre tartılmamaya karar verdim. Böylesi daha iyi ve az moral bozucu olacak. Sonunda sevinmek de cabası.

İnsanların dış görünüşü ile bu kadar bozmamamız lazım. Şekilcilik kötü birşey bence.

Autocad çalışmalarında başarılar dilerim:-) Bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım buradan.

2:32 AM

 
Blogger me said...

canım,zaman zaman kilo verme durur,özellikle regl döneminden önceki birkaç gün ve sonrası,ama bu geçici bir durum,vazgeçme sakın.
Öğünlerini de eğlenceli hale getirebilirsin,diyettesin diye illa tattız tuzsuz şeyler yemek zorunda değilsin.Domates soslu kepekli makarna,fırında pişmiş peynirlipatates,mantar,kabak,buharda pişmiş sebzeleri light soya sosuyla ya da yoğurtla tüketebilirsin.Salatanın içine bulabildiğin tüm yeşillikleri koyup (fesleğen,taze nane,roka,maydonoz,kekik) nar ekşisiyle tatlandırabilirsin.Annene gittiğinde de her şeyden ye bence ama az az,uzun uzun çiğneyerek.Su en büyük yardımcı ,inan bana,günde 2-2,5 lt içmek çok fark ettiriyor,bir de çay yerine şekersiz ıhlamur.Diyet yapma ve sağlıklı beslenme ile ilgili gerçekten işe yarayan bir dolu bilgim olmasına rağmen ,şu anda maalesef ben diyette değilim ve bir süre önce aldığım kiloları da veremedim.Ama en kısa zamanda başlayacağım.Ben abuk sabuk ürünler de denemiştim,hatta piyasa da bulunan tüm zayıflama ürünlerini denedim desem yalan olmaz.Ancak onlar sonuç vermiyor.Günde 6 öğün yemek,bol su içmek ve 45 dk.yürümek ,haftada 1 kg.kaybettiriyor.Vücudumu deneme tahtasına çevirdikten sonra vardığım sonuç bu canım.
Eğer kabızlık sorunu varsa activia gibi probiyotik bir ürün kullanmak daha doğru bence.
Kolay gelsin,sonuçları mutlaka yaz.

2:50 AM

 
Blogger Nasıl geçti habersiz... said...

Buraya sana"uzun lafın kısası,sadece biraz sabret demek istedim"diye yazmak için döndüm.
Cevap yazmışsın,yardımların için şimdiden teşekkürler.

3:18 AM

 
Blogger renkler said...

Prucuğum, ben de eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum tabi. Sebzeli noddle yaptım bir gün mesela, domates soslu makarna da arada yiyorum. Zaten sebzeyi çok sevdiğim için yemeklerden zevk alıyorum. Ama çabuk acıkıyorum. Hamurişine çok bayıldığım için genelde bu tip yiyecekleri arıyor bünyem. Aktivia alsam gerçekten iyi olacak sanırım:-)

3:29 AM

 
Blogger Meltem said...

Kilo verirken hep bu olur. O zaman vücudu şaşırtmak gerekiyormuş. Çünkü senin beslenme düzenine alışıp o da kilo vermemeye direniyor. Ben o zamanlar 2-3 günlük şok diyetler yapmıştım. Ama onları yapmak ciddi zor gelmişti bana akupunktur iğneleriyle bile. Böğürtlen yaprağı çayı ve sabahları ılık limonlu su çok iyi geliyor. Allah kolaylık versin. Benim de 2 kilo vermem lazım.

4:01 AM

 
Blogger renkler said...

Şebnemciğim, akupunkturun yararlı olduğu söyleniyor aslında, tabi kişinin iradesi yine önemli. Ben çabuk kilo vermek istemiyorum aslında. Sağlıklı ve beslenme programımı da devam ettireceğim uzun vadeli bir zayıflama daha doğru sanırım. Yani yaza kadar bir 10 kilo filan versem...

4:25 AM

 
Blogger Yaz said...

Ben diet yapacağım zaman onu kısıtlayıcı birşey olarak değilde sağlıklı beslenme olarak düşünürüm. Aslında normalde de böyle beslenmemiz gerekmiyormu zaten. Pru nun dediği gibi diet yemeklerini bile zevkli hale getirebiliriz. Kafaya çok takmamak ve kararlı olmak şart bence.

4:48 AM

 
Blogger renkler said...

Yazcığım, çok haklısın. Ben de diyet şeyler uyduruyorum bazen. Fakat ne de olsa diyet diyettir:-) Benim amacım da bu beslenme düzenimi bir yaşam biçimi haline getirebilmek. Aslında hiç aburcubur yemem, tatlıyla aram yoktur, çukulata filan aramam, zeytinyağı dışında yağ yemem son zamanlarda yemekleri abarttım sanırım...

4:50 AM

 
Blogger KUGUU said...

Ben seni "azimli ve kararli" olarak taniyorum RENKLERcgm. Arada kacamaklar olsa da sakin dert etme, tersine bence iyi bile gelir vucudunu kandirmak veya odullendirmek acisindan. Basardin bile, devam et canim.

5:13 AM

 
Blogger renkler said...

Sağol Kuğucuğum. Böyle destekleyici yazılar okumak çok hoşuma gidiyor ve beni motive ediyor:-)

7:09 AM

 
Blogger deriella said...

merhaba,
tüm yorumlar olabilecek kilo vermeye engel durumları anlatmış bn sadece bi ekleme yapmak istiyorum. diyetin sizi sıktığından bahsetmişsiniz bu stres yaratır ve diyetisyenimin söylediğine göre stres kilo vermeyi durdurur ve yağlanmayı arttırır. stresin tetiklediği hormonlarla ilgili bi durummuş. sizinki böyle olmayabilir ama aklınızda bulunsun.kararlılığınızı belirtmişsiniz. siz bu kadar kararlıyken mutlaka gider o kilolar. kolay gelsin..
sevgiler

7:59 AM

 
Blogger renkler said...

Deriella, bloğuma hoşgeldin. Aslında çok sıkılmış değilim. Bazen bunaltı basıyor ama abur cubur sevmeyen biri olduğum için aşırı zorlanmıyorum. Eve 3 gibi geldim bugün, birşeylere saldırmak istedim ama kendimi tuttum. Bunun için akşam çok azıcık yağsız kepekli makarna ve yağsız domates sosu yemeyi düşünüyorum.

8:06 AM

 
Blogger Damak Tadı said...

Sevgili Renkler'ciğim,
Sakın moralini bozma lütfen..Doktorlarda hep aynı şeyi söylüyorlar,bazı dömelerde yavaşlama oluyor ve kilolar adeta civilenip kalıyorlar.Fakat senin ısrarcı davranışların karşısında pes edip dökülmeye başlıyorlar.Aman dikkat canım benim.Hafta sonuda ye fakat dikkatli ol,anneciğine de söyle sana fazla ısrar etmesin veya minicik tadına bakıver canım sende..Tatlım şimdiden sana çok güzel bir hafta sonu diliyorum sevdiklerinle..Sevgiyle kalın.

2:46 PM

 
Blogger Nilay said...

Renklercim, evet senin şu anda yaşadığın durumu ben tam 3 hafta yaşadım ve ağladım. Hem de diyetisyen eşliğinde yapıyorum diyeti biliyorsun. Kilo vermem durunca diyeti hiç bozmadan asıldım tabi ki spora da. 3 hafta sonra 1,5 kiloya yakın kilo verdiğimi gördüm. Bu metabolizmanın duraksama noktası, bu gelip geçici arada olur böyle diyet yaparken. Bu tamamen metabolizmanın defans oyunu şekerim. O saydıklarından ben de istiyorum yaaa. Ispanaklı böreğe zaten aş erecem, üf.

8:52 PM

 
Blogger Gamzeli said...

Kısa bir süre daha hayal et sonra istediğin gibi yersin...Bol bol su hiç iyi geliyor en çokda sabahları ılık su hiç...3-4 bardak iyi geliyor bence...

12:52 AM

 
Blogger Bocuruk said...

Canım,
Ben haftasonu neler yapacaksınız kısmına gireyim çünkü rejim için söyleyecek çok şeyim yok :(
Babam hastanede ama yanına annem haricinde kimseyi almıyorlar. Ben dün eşya götürme bahanesi ile kısacık gördüm. Yarın öğlen harici görüş yok. Yani bugün babama gidemem. Yeni doğum yapmış bir komşum var. İki hafta önce bana gelmek istemişti. Miniğim hasta olduğu için kabul edememiştim. Şef bugün ekstadan çalışıyor. Başkan gelecekmiş ona hazırlık yani misafir kabulü için uygun gün :) Ama komşumun tel. cevap vermedi. Hava çok güzel misafir kabul etmezsem diğer şık çocukları alıp Bornova Forum a gitmek. İşte böyle canım :)

Güzel bir hafta sonu olsun senin ve ailen için...

1:21 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Vallah ben birsey diyemicem ben cünkü hamileligim disinda hic kilo almadim, miyon tipliymisim, annem der:)
O kadar yiyorum, o kadar abur cubur yerim ama kilo almam, simdi ohh ne güzel deme, cünkü kiyafet aldigim zaman baya zorlaniyorum, 0 beden giyordum (32 /34) inan cocuk bölgesinden kiyafetler aliyordum. Simdi birazcik iyim, ilaclardan dolayi biraz kilo aldim, yani 34 / 36 giyorum ve cooook mutluyum, sadece bendede sis göbek var, sisin inmesini bekliyorum, o zaman memnun kalacagim:) ALLAH size kolaylik versin, istaha düskün bir insanim ve ben asla rejimi tutamazdim.

1:38 AM

 
Blogger renkler said...

Gülcüğüm, annemle konuştum. Çocukların da sevdiği köfte- pilav- patates salatasında karar kılabildik. köfte ile patates salatasından biraz yiyeceğim. Yalnız tatlı konusunda çok ısrarcıydı. Un helvası yapacak. Aman yarabbi en sevdiğim! Bazen akşamları canım çekerdi, annemden isterdim, yapardı o saatten sonra. İşte ona nasıl dayanırım bilmiyorum. Öğlen sadece meyve yiyeceğim. Sabah da 200 kalorilik güzel bir kahvaltı yaptım. Öpüyorum canım

3:12 AM

 
Blogger renkler said...

kendini kandırmacığım, birinci sınıfların gösterileri ne hoş oluyor değil mi? Aslında o 1-2 saatlik gösterinin ardında ne büyük bir çalışma ve uğraş var değil mi? Hele siz öğretmenler kimbilir neler yaşıyorsunuz... İyi bir haftasonu geçir, neler oldu artık bloğundan öğreniriz:-)

3:15 AM

 
Blogger renkler said...

Nilaycığım. Zaten bu durduğum kilo daha önceki rejimimde de durduğum kilo, yani annemin tartısı ile 65.5. Bu nedenle bir hafta daha burada dururum, sonra hızla 63 e düşerim diye biliyorum. 63 de benim diğer direnç noktam. Ama şu miğde sorunum hallolmadı. Bugün 6. gün!

3:17 AM

 
Blogger renkler said...

Gamzeliciğim, 2.5 litre su içiyorum, bol posalı yiyacek yiyorum, banamısın demiyor. Neyse düzelir umarım. İyi haftasonları canım...

3:18 AM

 
Blogger renkler said...

Bocurukçuğum. Babacığını görememene üzüldüm. İnşallah kısa sürede iyileşir de birbirinize kavuşursunuz. Misafir için iyi bir gün aslında. Sabah bir kalktım dışarıda göz gözü görmüyor, bir sis! Sonra dağıldı, eşimi ofisine yolladım, temizlik yaptım. Şimdi oğluş da arkadaşına gitti. Ben de biraz dinleniyorum. 3 gibi yola çıkacağız. Annemlere gideceğiz. Öpüyorum seni ve iyi bir haftasonu diliyorum canım...

3:20 AM

 
Blogger renkler said...

Sevilaycığım, ben de bir zamanlar ne yersem yiyim kilo almazdım. Acayip bir iştahım var. Ama ne olduysa iki senedir oldu. Biraz da sorunlar yaşadım... Onların da etkisi olmuştur. Allah bir daha yaşatmasın o günleri. Ama eskiden de hiç 34 olmadım. Sana gıpta ile bakıyorum, maşallah diyeyim o nedenle:-) Öpüyorum, iyi haftasonları...

3:23 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Bol bol bitki cayi ic, ben gunde 2 fincan Yesil cay(aksamlari icmiyorum uykusuzluk yapiyor), 1ada cayi, 1papatya cayi iciyorum bazen degistiriyorum, bir hafta ara veriyorum cunku metabolizma alisinca etki etmiyor, siskinlik iniyor ve sanki daha cabuk kilo veriyorsun, birde yesil cay icince canin sonra birsey istemiyor, alirsan gercek cin cayi al o demlik posetlerden degil. Bende rejimde olunca canim cok seyler istiyor kendimi birseye zorlayinca boyle oluyor, canim o abur cuburlardan istedigi zaman hemen bitki cayi yapiyorum, tabi gunluk cikolatami yiyorum yoksa krize giriyorum onuda gunduz 1den once daha cabuk eritiyormus bunye.

6:24 AM

 
Blogger Age35 said...

Yavaş yavaş canım öyle pat diye olmuyor bu işler..metabolizma ayar yapıyor şimdi kendine..

7:59 AM

 
Blogger Gün said...

Benim tek sorunum az ve cok ara vererek yemekmiş mesela, ilk hafta harfi harfi uymuştum diyetisyenin verdiği listeye hemde hayatımda bu kadar sık ve cok yemedim diye diye, ama 2,400 gr verdim, 2. hafta uyamadim tam anlamiyla, eksik yedim, metabolizmami yavaşlatmisim, daha az yediğim için 1,800 gr verdim mesela, aç kalmak hiç işe yaramıyor, sana listemi yollamamı ister misin?

2:50 PM

 
Blogger renkler said...

Yağmurcuğum, bitki çayları benim de çok hoşuma gidiyor ama o meşhur yeşil çaya hiç ısınamadım nedense. Kekik ve ısırganotundan yapılma bir çayı eşimle yıllardır içiyoruz. Bünye güçlendirmesi açısından çok faydasını gördük. Akşamları içince uykuyu da rahatlatıyor sanki... Bir de gerçek yasemin çayı hoşuma gider.

10:45 PM

 
Blogger renkler said...

Age 35 çiğim, haklısın zavallı metabolizmam da şaşmıştır bu işe:-)

Mercancığım, biz de inat edip o inatçı kiloları vereceğiz:-) Haftasonu maceranı okumaya geliyorum...

10:47 PM

 
Blogger renkler said...

Güncüğüm, aç kalınarak kilo verilemiyor buna ben de inanıyorum. Rejimimi de aslında buna göre düzenledim ve ilk hafta işe yaradı. Bu duruş çok da canımı sıkmıyor, devamı gelecektir elbet. Listeni merak ettim doğrusu. Diyetisyene gitmeyi şu aşamada düşünmüyorum ama belki zorda kalırsam giderim...

10:48 PM

 

Post a Comment

<< Home