Friday, February 23, 2007

Home, sweet home...

Bugün de canım evimdeyim, huzurluyum. Geçen seneden hala 3 gün iznim var ve Mrt sonuna kadar kullanmalıyım. Cuma günleri birer gün almak iyi oluyor. Dinlenmiş, ev ve çocukla daha fazla ilgilenmiş oluyorum. Bu sabah eşimi bile geçiremedim çünkü duymamışım bile gittiğini. O da bu hafta zor geçtiği için kıyamamış uyandırmaya:-) Oğluşa kalktım, hazırladım, birşeyler yedirdim ve yolladım. Sonrasında ise evi topraladım ve televizyon izedim. Sabahları dedikodu programları var, hoşuma gidiyor:-) Bir de yemek programları izliyorum, malum rejimdeyken en azından güzel tarifler görmek hoş oluyor. Sabah bir dilim çavdar ve peynir ile idare edebildim. Birazdan bir portakal yiyeceğim. Öğlene de oğlanın kalan bezelye yemeği var, bitirmeyi düşünüyorum.

Öğleden sonra belki komşuya gderim, ya da anneme. Akşam yemeği de yapılacak, pırasa, brokoli çorbası ve bir yemek dajha uydurmalıyım. Tatlı yok!

Bu sabah tartıldım. Geçen haftaya göre 750 gr gibi vermişim. Yani geçen rejimin sonunda ulaştığım kiloya ancak inebildim, yani 65 oldum. Artık ilk hedefim 63. İnşallah iki hafta sonra ulaşabilirim. Biliyorumki65 den sonra ilk direnç noktam o olacak. Sonra da 60... Neler olacak göreceğiz.

Yarın anne ve babamıza ziyarete gidiyoruz. Annem o kadar güzel yemek yaparki! Benim annem gibi sağlık düşkünü olmadığı için yağını, tuzunu esirgemez. O nedenle korkuyorum yarın ki yemekten. Gündüz çok sıkarsam belki dengelerim...

Bu arada dün sabah kalktım, biraz dudağım acıyor, eyvah uçuk dedim ve çıktı. Şu an alt dudak şiş! Geçen haftanın stresli iş durumunu bu şekilde attım sanırım. Stres ne illet bir şey. Düşünün vücuda verdiği zararı! O stres ne oldu, işler halloldu mu diyeceksizni: Yoooo, o halde evde ne işim mi var? Şu an beklemedeyiz, bizim yapacak bir şeyimiz yok. Başkalarından gelecek onaylara göre işe girişeceğiz. Haftaya da benzer bir stres bizi bekliyor anlayacağınız. Neyse, bunu şu an düşünmenin ve sıkılmanın bir gereği yok!

Haftasonu neler yapacaksınız? Çok yemeyin ha! Diyettekiler, sözüm size! Mağdem bir işe başladık, bitirmemek diye birşey yok. Ne oldu bizim irademize, gücümüze? Aklım mutfakta olmasına rağmen yemiyeceğim. Haftada 500 gr versem bu benim için ideal... Sizce?

Renkli ve güzel haftasonları...

23 Comments:

Blogger KUGUU said...

Stres sahiden insan vucuduna neler yapiyor . ucuk disari vuran gozukeni ya birde icimizde gorunmeyen hasarlari. Ama elde degil iste.
Sana da renkli haftasonlari cnm. Bugun benm yasgunum:)

2:03 AM

 
Blogger Lighter-N said...

Ay cok kiskandim yaa ben evde yalniz olmayi ccok severim...Esim ctesileri isi varsa disari cikarsa acayip mutlu olurum, cok ayip di mi?:)Ama napim eskiden beri bayılırım evde tek basima vakit gecirmeye...Ben de mi 1 günlük kaçamak yapsam acaba bu aralar?:)

2:05 AM

 
Blogger EBRU said...

Kıskandım valla evde keyif yapıyorsun demek! Şaka bir yana iyi yapıyorsun sana iyi dinlenmeler. Uçuk çıkması ne gıcık dimi. Bende de hasta olduğumda, aşırı stresli olduğumda hemen çıkıverir hiç ikiletmez yani. Sana geçmiş olsun. Hafta sonu diyeti bozmak yok. Aslında evde kendime hakim olmam çok zor ama en azından mümkün olduğunca frenleyeceğim kendimi. Pazartesi ne yaptığımı söylerim. Hafta sonu evdeyiz afacanlarla beraber keyif yapmayı düşünüyoruz. Bakalım neler yapacağız. Sana da iyi bir hafta sonu diliyorum sevgiler...

4:03 AM

 
Blogger renkler said...

Kuğucuğum, iyi ki doğdun... Umarım çok güzel bir doğumgünü geçirirsin. Doğumgünü bebeğine öpücükler yolluyorum:-)

4:26 AM

 
Blogger renkler said...

Lighter N ciğim, bazen yalnız olmak güzel oluyor. TV kumandasının elinde olması ilginç bir duygu. Bu arada bütün yemekleri bitirdim, bir çorbam kaldı, oğluş da gelir birazdan... Arada evde olmak harika. Bir çay mı demlesem ne:-)

4:27 AM

 
Blogger renkler said...

Ebrucuğum, kıskan valla:-) Çok hoş oluyor arada evde olmak. Haftasonunu kazasız atlatırsak haftaya zayıflamaya başlarız kesin diye düşünüyorum. Hafif yemekler yapalım bari:-) Oğluşları öp benim için...

4:36 AM

 
Blogger - said...

Canım bir önceki postunu yeni okudum o kadar haklısın ki, insanlar neden bu kadar kıskanç. Zayıfladığımda bazen bana öyle bir bakıyorlar ki (kadınlar) korkuyorum bir yerime birşey olacak diye.

Cuma izinlerin çok ii oluyodur di mi? Ben bu aralar çok çalışıyorum hatta başka bir şirketin daha işlerini bana bağladılar yakında çıldırırım herhelde. Haftasonunu firesiz atlatırız umarım. Çok öptüm

4:52 AM

 
Blogger YAGMUR said...

bu cagimizin hastaligi stres bizi bitirecek ben de oyle bir tane ucuk cikmiyor cikinca 3/4 tane olmasi gerekiyor yoksa ben ona ucuk demem, yedigine dikkat unutma yaza az kaldi ha gayret, ben nasil yapcam bakalim yarin bir arkadasin dogumgunu var ooo pastalar beni bekliyor yemezsem ayip olur arkamdan aglarlar
iyi haftasonlari bol bol eglen ve dinlen

4:54 AM

 
Blogger renkler said...

Kelebekçiğim, kıskanç olunca öyle bakarlar. Ben de bakıştan çok etkilenirim. Bir nazar hissedersem Nas ve Felak dualarını okurum, nazardan koruduğunu düşünürüm... İy haftasonları canım. İş görüşmen haftaya mıydı?

4:59 AM

 
Blogger renkler said...

Yağmurun annesi, benim de uçuğum o kadar sık çıkar ki, dedğin gibi bir tane de olmaz. Nazardan mı oldu bu yine ne:-)Yağmuru öp benim için:-)

5:02 AM

 
Blogger [ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Sevgili renkler,
Rejiminin sonuç vermesine çok sevindim. Umarım haftasonunu kazasız belasız atlatırsın. Anneler dayanamaz yavrularına yedirmeye uğraşırlar. Ama sen iradeli kadınsın. Umarım ve eminim hedeflediğin kilolara ulaşacaksın. Evde bizim için de keyif yap biraz. Cuma yoğunluğu iflahımızı kesti valla. Haftasonu yemek yemek mi? Valla ben uzunca bi süre yiyecek bişey görmek istemiyorum. Tatlı olursa bak ona söz veremem canım.

5:15 AM

 
Blogger [ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

He bak uçuklar için şu kebapçılarda verdikleri kolonyalı mendiller var ya. Acayip iyi geliyo. Ya da limon kolonyasını pamuğa döküp azıcık üzerinde tut. Benim eski patronum demişti de ben hep yaparım. Gerçekten faydası var.
Geçmiş olsun.

5:17 AM

 
Blogger renkler said...

Sevgili Fikrimin İnce gülü. Kebapçılarda verilen kolonyalı mendil iyi mi geliyor? Çok ilginç. Ben de uçuk çıkarken hani kaşınır ya, hemen de kabarır sonra işte o anda azıcık aseton sürüyorlarmış onu duydum. O indiriyormuş. Ama asetonu dudağa sürmekten çekinirim sanırım. Ama ilk anda yapılırsa işe yarıyormuş... Bu arada hafta sonu tatlı filan yapmamak lazım. Oğlum zaten çok aramaz neyse ki. Ben de keke, böreğe, hamurişine alışmasın istiyorum. Patates kızartması da yemez mesela. Alıştırmayınca yemiyorlar... Benim annem zamanında çok yapardı börek çörek bak benim halime:-) İyi haftasonları canım:-)

6:32 AM

 
Blogger Yaz said...

Bende pazartesi günü geçen yıldan kalma 1 günlük izinimi kullanacağım. Bugün olacaktı ama yoğunluktan pazartesiye ertelemek zorunda kaldım. Neyse pazarteside evde olmak için güzel bir gün:)
Ama maalesef evde olunca birde yalnız olursam yeni tarifler denemek gibi bir hobim var. Şimdiden onu düşünüyorum bunu nasıl engellerim diye :) yapıp yapıp kendim yiyorum. Eşimde tatlıdan hiç hazzetmez ne olacak halim bilmiyorum :)
Uçuk için de geçmiş olsun canım. Allaha şükür bende uçuk çıktığı görülmemiştir. Neden çıkıyor acaba? yada bende neden çıkmıyor? bak merak ettim şimdi.

6:44 AM

 
Blogger renkler said...

Yazcığım, uçuk bünyeye bağlı olarak çıkıyor veya çıkmıyor herhalde. Bende çok çıkar... Ateşim olsun çıkar, grip olayım çıkar, çok üzüleyim, sıkılayım yine çıkar. Aslında sıkıntının bir şekilde atılma hali sanırım... Evde olunca be de boş durmadım. Ama hafif şeyler yapmaya çalıştım. Bir de oğluş ben evdeyim diye mantı istedi, ona göre az yaptım. Umarım bırakmadan yer de ben saldırmam:-) İyi haftasonları ve pazartesi iyi dinlenmeler...

7:27 AM

 
Blogger Aysel said...

Oh oh ne güzel.Küçük kaçamaklar büyük moral depoları olarak geri dönüyor. İnsanın arada bir bir gününü kendine ayırması çok güzel oluyor. Yataktan geç kalkmak, küçük bir çarşı pazar turu yapmak, öğleden sonrası gezmelerine katılmak biz çalışanlar için ilaç gibi valla. İş ortamından uzaklaşmak lazım ara sıra. Cuma tartılmasından soran bir de cuma kaçamağı mı icat etsek acaba:)


Söz hafta sonunu en az hasarla geçirmeye çalışacağım. İyi hafta sonları...:)

8:08 AM

 
Blogger nimetin.blogspot.com said...

diyete devam ha:)) süpersin. benim hafta sonum yoğun biraz:) gezme tozma durumlari:) pazartesi günü işe yorgun gidiyorum.ve bu pazartesi müfettişler teftişe gelecekler daha daha yoğun günler beni bekliyor olacak. bir uçuk da bende çıkabilir:))

nimet

11:32 AM

 
Blogger kurunane said...

büyükler 3 gün yatak 4. gün toprak derler ya aynı onun gibi oluyo benim diyetimde.

2 gün diyet 3. gün yemek. bugün misafirlerime yaptığım 1 tepsi böreğin 1/4 ni ben yedim zaten. evet yuh bana, biliyorum. litfen ama utaniyırım.

12:08 PM

 
Blogger Ayçiçeği said...

Stres sonucu çıkan uçuk, sivilce vs. gözle gördüklerimiz. Bir de stresin vücudun içinde verdiği hasarı bir düşünürsek, korkunç.

2:00 PM

 
Blogger renkler said...

Ayselciğim, çocukluğumdan beri cumaları severim. İster iş olsun, ister olmasın... Ama evde olunca bu sefer perşembeleri de çok seviyorum:-)

7:16 AM

 
Blogger renkler said...

Nimetçiğim, gez canım, haftaya madem o kadar stres var... Bizim evde herkes hasta şu an. Gerçi oğluş daha iyi ama annem ve eşim hasta. Ben de kör topal idare ediyorum. O nedenle topluca evdeyiz...

7:18 AM

 
Blogger renkler said...

Kurunane, böreğe ben de dayanamam. Misafir gider mesela, kalan şeyleri o gün bitiririm, hiç acımam:-) Amaaaan can boğazdan gelirmiş:-)

7:19 AM

 
Blogger renkler said...

Ayçiçekçiğim, sorma. Dışa yansıyanlardan çok içtekiler zarar veriyordur zaten...

7:20 AM

 

Post a Comment

<< Home