Monday, October 15, 2007

Eski öğretmenler, nostalji...

Sevgili arkadaşım, ablam Yağmur Damlacıkı bana yine bir süpr,z yapmış ve İzmitteki epey eski öğretmenlerin resimlerini yollamış. Çoğu ben okurken emekli olmuşlardı ama annem de öğretmendi ve onlar genç yaşlı farketmeden arada bir toplanırlardı. Annem en gençlerden idi o zamanlar. Ama o kadar iyi anlaşırlardı ki. Öğretmenler günü diye adlandırdıkları günleri vardı. Annem kırklı yaşlarına doğru, epey erken emekli olmuştu bazı nedenler ile... O nedenle emekli öğretmenler toplantısına da katılırdı.

Eski yüzleri- ki hangileri yaşıyor, hangileri sağ bilemiyorum, görmek mutlu etti beni bu sabah. Çocukluğumu ne kadar çok özlediğimi de anımsattı... Güzel bir nostalji yaşattı.

Zaten bu günlerde nedense çok hassasım. Biliyorsunuz uzun süredir haberleri izleyemiyordum. Ama dün eşim açmış bulundu. Bir baktım bir gazi dövülmüş, bununla ilgili bir haber. Adam sakat! O kadar ötü oldum ki... Ağlamaya başladım. Kendimi durduramadım. Eşim kanal değiştirdi, hani şu boş BBG evini açtı. Aptal programı gerçeklere tercih ettim. Üzgünüm ama için almıyor. Çok kötü oluyorum. Daha izlemeye hazır değilmişim demek ki. Hayır, ben bu kadar zayıf da değildim. Ama gözleri daha açılmamış 13 kangal yavrusu bile beni ağlatıyorsa ben ne diyeyim artık.

Dün hastaneye gittim. Dün Yağmur Damlacıkı orta odayı değiştireceğimi yazınca hemen birşeyler döndüğünü anlamış. Ne dikkat bu damlacıkım:-) Zaten yazarken böyle olacağını düşündüm biliyor musun? Ama hamile değilim. Sadece düşünüyorum. Dün de bu nedenle hastaneye gittim. İyi bir doktora muayene oldum, SMR testi yaptırdım. Sonuç daha çıkmadı. İnşallah kötü birşey çıkmaz. Arkadaşlar yılda bir mutlaka bu testi yaptıralım, ne olur ihmal etmeyelim. Kan testi yaptırdım, şu an hamile değilim:-)

Doktora hamile kalmak istediğimi, hamilelik öncesi neler yapmam gerektiğini sordum. Biliyorsunuz aldığım bir ilaç vardı, onu bıraktım. Bunun üzerinden 4 ay geçmesi en iyisi dedi. Ama gebelikte C sınıfı bir ilaç yani orta riskte. Bunları da öğrendik artık. 5 risk grubu varmış... Neyse doğum kontrol hapını da bıraktım. Onun üzerinden de bir zaman geçmesi iyi olur. Folik asit zaten alıyordum altı aydır. Onu artık alma, yeteri kadar yükleme olmuştur, kilo almana neden olur dedi ki doğru, son iki ayda çok kilo aldım.

Önemli nokta da bu birkaç ayda kilo vermem. Doktor bunu kesin önerdi. Dün sağlıklı birrejime baladım. Bakalım ne olacak. Sizinle listemi arada paylaşacağım. Öyle olunca daha çok konsantre oluyorum. Biliyorsunuz 7 kilo vermiştim geçen rejimimde...

Yaşımla iligili sorun görmedi, artık teknoloji gelişti tabi. Biliyorsunuz 36 yım... Çocuk doğana kadar 37, 38...

Neyse, Allah hayırlısı ise versin. Olmazsa da yavrularımıza uzun ömür versin. O zaman orta oda ile ilgili güzel fikirlerim var. Pembe- beyaz- metalik tonlarda bir oturma odası hazırlarım. Ama pembe bir bebiş odasını tercih ederim tabi. Yalnız alışılagelmiş bebek odalardan yapmayacağım, bunu bilin:-) Hain planlarım var:-)

Ayyy, sabırsızlanıyorum valla:-)

15 Comments:

Blogger Yaz said...

Canım hadi hayırlısı inşallah :) biliyorsun bizdede var bu hazırlıklar. Bende yılda bir kez mutlaka smr testi yaptırıyorum ve folic acit i yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum acaba kullanmasam mı? en son ağustos ayında kontrollerden geçtim ve folic acit konusunda doktor birşey dememişti. Sadece kullan demişti ama acaba fazlasının kilo haricinde bir zararı olur mu? merak ettim şimdi. Birde çocuk odası konusundaki hain planlarını da merak ettim duyurulur :)

12:46 AM

 
Blogger Nasıl geçti habersiz... said...

aa bende maili aldın mı diye merak ettiğimden ilk önce mail kutumu açtım. ve sana da hemen cevap yazdım.
sonra blog ziyaretine başladım ki bu konuda yazı yazmışsın meğerse.
eh o zaman bol bol rejimden bahsedebilirsin.:))))
sonunda teyze olacağım çünkü.:))
smr testi nedir desem çok mu cahil olurum? :))
bende kedilerden sonra bırak gerçeği,acıklı biten filme bile dayanamıyorum yaa.nolacaz biz böyle.
haberlere bakamıyorum bile.

1:38 AM

 
Blogger renkler said...

Yazcığım, inşallah sizin de kısa sürede harika ve sağlıklı bir bebişiniz olur. Benim doktor ki kendisi oldukça iyi bir prof. hamileliği düşündüğümü söyleyince bana folic asit önerdi. Ben altı aydır zaten kullanıyorum dedim. O da o zaman artık alma, yeteri kadar yükleme olmuştur, fazlası kilo yapar dedi. Fakat ben daha önce hamilelik öncesi bir yıl alınmalı diye okumuştum. Tabi okuduklarımıza ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum. Bir zararı olacağını sanmıyorum ama yeniden doktoruna sorabilirsin. Beslenmene dikkat et canım, mesela bana bol taza meyve suyu iç dedi... İlaç kullanıyorsan tamamen bırak. Vitamin ve calsium sandozu bile ilk üç ayda kesinlikle önermiyorlar.

Hain planlarım tam olarak şekillensin de:-) Sadece klasik anlamda cicili bicili bebek odalarını düşünmüyorum. Tabi süslü ve renkli olacak ama biraz değişik olsun istiyorum...

2:56 AM

 
Blogger renkler said...

Yağmur Damlacıkım, mailine bakacağım canım. SMR testi rahim ağzı kanseri olup olmadığına bakıyor. Aslında çok hoş değil bu muayene. Ama yaptırmakta fayda var.

2:57 AM

 
Blogger EBRU said...

Canım ya hayırlısı olsun bakalım. İnşallah sağlıklı güzel bir bebeğin olur. Cinsiyeti de inşallah gönlüne göre olur. Güzel haberlerini alırız artık. Neymiş bu hain planlar merak ettim bak şimdi. Sevgiler...

2:57 AM

 
Blogger Mutluveumutlu said...

Hakkında hayırlısı olsun canım. Allah gönlünüze göre versin inşallah.
Öpüyorum çok

3:43 AM

 
Blogger [ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Canım inşallah hayırlısı olsun. Ne şeker olur şimdi. Yavru da büyümüş ne güzel abilik yapar ona. Şöyle pembiş pembiş bir bebe odası valla insanın canı çekmiyor da değil hani. Hayırlı, güzel haberlerini bekleyelim o zaman.:)
Haberleri seyrederken yüreğim darlanıyor, ben de hakim olamıyorum kendime. Ne olacak bu halimiz bilmiyorum. BBG'ye ben de baktım azıcık ama, gerçekten bu seferki hepsini aşmış. İğrenç ve aptal ötesi.

4:52 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Renkler ciğim nasıl sevindim böyle bir kararının olmasına anlatamam. Umarım dileğin en kısa zamanda gerçekleşir. Artık kendini fazla yormamayı öğrensen iyi olur gibime geliyor :) Malum sen hamileyken de kaptırırsın kendini işe güce...Hayırlısı olsun. Allah tamamına erdirsin. Öpüyorum sulugözlüm benim :)

5:05 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Bu arada Smr testi hakkında biraz bilgi verebilirsen sevinirim.
www.ankahande@gmail.com

5:08 AM

 
Blogger renkler said...

Ebrucuğum, sağol canım. Sağlıklı olsun cinsiyeti önemli değil tabi. Ama gönlümden geçen kız olur:-) Hain planları daha çok düşünmedim. Yalnız klasik bebek odasından istemiyorum. Hep aynı çünkü... Yine süslü olacak ama modern bir yorumla diyelim:-)

5:38 AM

 
Blogger renkler said...

Mutlucuğum, sağol canım...

5:38 AM

 
Blogger renkler said...

İnce Gülcüm, e hadi sen de yap bi kız. Ne güzel olurdu valla. E hadi, beni yalnız bırakma:-) Gerçekten de sevdiklerinle aynı anda hamile olunca güzel oluyor. Biz dayımın gelini ile bir hafta ara ile doğurduk. Hamilelikte, bebekliklerinde ve hala konuştuğumuz konular hep onlar ile ilgili...

5:40 AM

 
Blogger renkler said...

Handeciğim, hamileyken öyle oturup gönül rahatlığı ile yer silemeyeceğim ya, onu bilem düşündüm ne yapacağım diye. Hani kadın alırım ama arada ne yapacağım diye... Vileda türü şeyleri de hiç hazzatmem! Mail atacağım ayrıca sana...

5:41 AM

 
Blogger nimetin.blogspot.com said...

renkler bebek için başarılar dilerim sana:)) ama aldığın ilaçlarda zaten kilo aldırmıyormuydu. ben öyle biliyorum. hem kilo aldiran ilaç içip hemde diyet yapmak çok zor olacak be. kolay gelsin sana.

nimet

10:38 AM

 
Blogger renkler said...

Nimetçiğim, sağol canım. İlaçları bıraktık zaten. O nedenle diet işe yarar gibi geliyor. Zaten tığ gibi inceleyim demiyorum. Hiç olmazsa bir beş kilo versem daha iyi olacak. Bir de 3 kilo Ramazan ve bayramda aldım. O yerleşik olmadığı için çabuk veririm. İnşallah tabi:-)

10:59 PM

 

Post a Comment

<< Home